Online face

Az Inventor

fogászati turizmussal foglalkozó vállalkozás, azzal a feladattal bízta meg csapatunkat, hogy készítsünk egy rövid animációs filmet, amely bemutatja mennyire egyszerű eljutni azon információkhoz, hogy meghozható legyen a döntés, ami a szolgáltatás igénybevételéhez elengedhetetlen.

0
karakter
0
jelenet
0
grafikai munkaóra

Figurák

Az animációs filmhez egyedi 2D-s figurákat terveztünk, melyeket minden lehetséges csuklóponton mozgatni tudtuk. Külön megterveztük a mozdulatsorokat és pozíciókat. A kiválasztott színsémáknak meglelően terveztük meg a karaktereket, hogy teljesen beleilleszkedjenek a cég arculatába. 

A munkafolymat

Előzetes tervezés és gördülékeny kivitelezés

A munkafolyamat első szakasza előtt fontosnak találtuk, hogy megfelelő időt fektessünk a tervezési időszakra, így minimálisra csökkentsük a később felmerülő hibákat vagy esetleges plusz munkákat.

0 .

Ötletgyűjtés

Fontosnak találtuk, hogy mielőtt nekikezdünk a munkának sok információt gyűjtsünk be a témáról. Több brainstorming után kialakult az animációs film váza, amivel már el tudtunk kezdeni dolgozni. Meghatároztuk milyen stílusú, színvilágú és nem utolsó sorban milyen terjedelmű legyen az animációs film.

Szinopszis és narráció megírása

Az alapötleteket összegyűjtve egy történet szinopszisát fektettük le. Ez az összegzés maga az animációs film rövid, tömör áttekintése, megmutatja milyen képi és gondolati megvalósításokra lesz szükségünk. Ezzel párhuzamosan elkészült a történethez a narráció is. A jó szinopszisból könnyű már forgatókönyvet készíteni.

0 .
0 .

Forgatókönyv összerakása

Jelentekre bontottuk a történet megírt vázát és a skicceket. Vázlatokat készítettünk, hogy a későbbi munkafolyamatoknál a tervek szerint kezdődjön meg a jelenetek kivitelezése. Ekkor még az anyag rendkívül “képlékeny” és újabb ötletekkel is bővült a történet. 

Voiceover felvétele és elővágás

Ahogy megszületett a forgatókönyv végleges verziója és a hozzátartozó angol narráció is, felvettük a hanganyagot, majd az előzetes skiccekkel a forgatókönyv szerint egy elővágást készítettünk. Ez a munkafolyamat azért fontos, mert látjuk az anyag terjedelmét, láthatóvá válik annak valós tempója és időben kiderül, hogy szükség van e még plusz jelentekre.

0 .
0 .

Figurák és jelentek GRAFIKAI letervezése

Az animációs film elővágása után elkezdődhet a figurák, terek, tárgyak letervezése. Mindezeket már a konkrét jelentekhez rajzolva, ahol használni akarjuk őket. A forgatókönyvben meghatározott mozgásoknak megfelelően. 

Animálás és feliratozás

Végül elérünk a munka “bemozgatásához”, amikor is a kész jelenteket beanimáljuk. Mivel pontos forgatókönyvet és storyboard-ot követünk a munka ezen része rendkívül dinamikus. A végeredmény egy egy perces animációs film.

0 .
0 .

Az animációs Film

3-e1588852868367.png
4-e1595332872119.png
6-e1588852820698.png
5-e1588852837203.png